Moikka taas! Tänään me lähdemme viimeiselle matkallemme pohjoismaihin. Lähdemme Islantiin. Islannissa tutkimme Islantilaista ruokaa. Me olimme Islantilaisessa hotellissa yöpymässä. Aamupalalla tarjoilija sanoi, tässä on uunissa haudutettua lampaanpaistia, vihreitä säilykepapuja, karamellisoituja eli sokerissa ja voissa haudutettuja ja keitettyjä perunoita ja raparperihilloa. Saimme tietää tarjoilijalta että Islannin perinneruoka on lampaanpaisti. Illalla oli Islantilaisen ystävämme juhlat. Lähdimme huoneeseemme, että voisimme pukeutua juhlavaatteisiin. Sitten kun olimme pukeutuneet lähdimme juhliin. Juhlissa syötiin savustettua lammasta. Pääruokana oli súrmatur eli säilöttyä ruokaa johon kuuluu verimakkara, kärvennettyjä lampaanpäitä ja säilöttyjä pässin kiveksiä ja hapatettua haita. Jälkiruokana oli perinteinen maitotuote eli skyr joka muistuttaa kermaista rahkaa.
Tanssimme hetken aikaa, sitten lähdimme juhlista hotellille. pistimme uikkarit, uimalasit, pyyhkeet ja aurinkovarjot esille aamu uintia varten. Puimme pyjamat yllemme ja rupesimme nukkumaan. Aamulla heräsimme vasta kymmenen aikaan ,joten puimme uikkarit ja lähdimme Haukadalurissa sijaitsevalle Geysirille joka sijaitsee etelä-Islannissa. Se on kuumista ja suihkuavista Geysireistä suurin. ( Fiina).
Mukava teksti. Hyvin kirjoitettu! Kuva olisi ollut kiva.
VastaaPoistaRuoat kuulostavat jännittäviltä! Teillä oli oikea makumatka. Kappalejako olisi vielä parantanut tekstiä. Lisäksi teiltä puuttuu kirjoittajia. Olette kuitenkin perehtyneet hyvin ruokakulttuuriin, hyvä!
VastaaPoista- Laura-ope
Olitte etsineet hyvin tietoa Islantilaisesta ruoasta. Oli myös mukavaa tietää miten mitäkin (tekstissä mainuttua) ruokaa kutsutaan Islannissa! TERV. SANNI
VastaaPoista